Dansa
Especials 04/07/2012

Dies de Dansa: 28 espectacles gratuïts en espais públics insòlits

El Grec acull el festival de dansa en espais urbans del 6 al 9 de juliol, amb 23 companyies com Sol Picó, Sònia Gómez i Israel Galván

L.s.
2 min
Dies de Dansa / GORKA BRAVO

BarcelonaVint-i-tres companyies oferiran vint-i-vuit espectacles en onze espais de la ciutat de Barcelona, Mataró i Sabadell en Dies de Dansa, el festival de dansa contemporània en espais urbans que se celebra durant quatre dies dins de la programació del Grec.

Del 6 al 9 de juliol, el festival oferirà quaranta-tres actuacions en la 21a edició d'una iniciativa que es manté entusiasta, malgrat les "successives onades d'austeritat", ha explicat el director de l'esdeveniment, Juan Eduardo López.

En el seu objectiu general de "democratització de la cultura" potenciant el vincle entre la dansa i la comunitat, Dies de Dansa torna a tenir la complicitat d'artistes com Sol Picó, Jordi Cortés, Sònia Gómez i la Compagnie 7273, entre d'altres. Dissabte 7, la nit serà flamenca, amb Israel Galván, Sònia Sánchez i l'espectacle de Laila Tafur, barreja entre Michael Jackson i Camaron de la Isla, ha explicat López.

Al costat de noms coneguts i amb ganxo, companyies locals o internacionals que "transiten per la frontera i busquen noves formes d'expressió":el britànic James Wilton, guanyador de Masdanza, certamen coreogràfic canari, el francès Arthur Bernard Bazin i l'argentina Candelaria, premi del públic del certamen de Madrid. Sachiko Fullita japoneso-peruana radicada a Barcelona i la galaicocubana La Macana són altres de les companyies que actuaran a Barcelona.

El festival obrirà el dia 6 de juliol en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb un espectacle del col·lectiu 'Liant la Troca', preparat al llarg de dos anys a Granollers (Vallès Oriental) i amb un taller dirigit per Jordi Cortés amb la participació de persones "amb altres capacitats i que ballen amb cadira de rodes o amb crosses", ha explicat López. En total, es faran cinc tallers amb persones grans, dones en situació de risc o famílies, entre d'altres. Al llargs del cap de setmana els carrers al voltant de del CCCB, el Macba, el Pati Manning, el MNAC, el Museu Picasso, la Fundació Miró, i els centres de Mataró i Sabadell es convertiran en escenaris públics.

stats