eurocopa
Especials 12/06/2012

Dinamarca busca mantenir la condició d'equip revelació davant Portugal

L'equip danès, sorprenent colíder del Grup B, buscarà refermar la seva posició davant una Portugal en dificultats després de perdre contra Alemanya

Jordi Mestre
2 min

BarcelonaDinamarca, sorprenent colíder del Grup B, s'enfrontarà aquest dimecres a Portugal (18:00h, Cuatro) en el primer partit de la segona jornada de l'Eurocopa. Els danesos volen confirmar la seva condició de revelació del torneig davant l'equip de Cristiano Ronaldo, molt necessitat de punts després de la seva derrota contra Alemanya.

Antecedents

Danesos i portuguesos s'han trobat en múltiples ocasions en tornejos internacionals amb resultats diversos. Ambdós equips van coincidir a la fase prèvia de l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna: els lusitans es van imposar a Oporto (3-1) l'octubre del 2010, i els danesos van assolir la revenja un any més tard a Copenhage (2-1). Les dues seleccions també s'havien enfrontat prèviament a la fase classificatòria pel Mundial 2010 (empat 1-1 a Copenhage i victòria danesa a Lisboa, 2-3) i a l'Eurocopa de 1996 (empat a la fase de grups, 1-1).

Dinamarca

La selecció danesa va donar la sorpresa a la primera jornada derrotant la poderosa Holanda (1-0) i col·locant-se a la primera posició de l'anomenat "Grup de la Mort". Amb un equip just en qualitat però tan sòlid com solidari, els danesos es van imposar tot i el partit gris d'Eriksen (Ajax), teòrica estrella del combinat. El solitari gol de l'extrem Krohn-Dehli (Brondby) va ser suficient. Contra Portugal, el factor sorpresa serà de nou l'aposta del bloc que dirigeix Morten Olsen, i aturar Ronaldo, la gran prioritat: "Té unes qualitats individuals úniques, però ja hem demostrat que podem combatre'l si juguem com un equip, i crec que podem tornar-hi", ha declarat el central Simon Kjaer (Roma) al respecte.

Portugal

La derrota contra Alemanya en el primer partit del grup va mostrat un equip lusità ben col·locat i eficient en defensa però amb poca velocitat en atac. Tot i les declaracions de jugadors com Veloso (Genoa) i Nani (Manchester United) en les que culpaven la pilota per "no voler entrar", el cert és que canviar la mentalitat després de recuperar la pilota va costar molt als portuguesos. Moutinho (Porto), el teòric referent al mig del camp quan l'equip tenia la possessió, tampoc va ser capaç de connectar amb continuïtat amb Cristiano Ronaldo (Reial Madrid). El repte portuguès és canviar aquesta dinàmica i jugar tot el partit com en els últims minuts davant Alemanya, aprofitant millor la projecció ofensiva de Coentrao (Reial Madrid).

Alineacions probables

DIN: Andersen; Simon Poulsen, Agger, Kjaer, Jacobsen; Kvist, Zimling; Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli; i Bendtner.

POR: Rui Patrício; Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao; Moutinho, Veloso, Meireles; Nani, Hélder i Cristiano Ronaldo.

stats