IEMEN
Especials 12/05/2011

Dinou manifestants morts en 24 hores a les protestes contra Sàleh

Les forces de seguretat del règim carreguen contra qualsevol manifestació opositora arreu del Iemen i deixen centenars de ferits

Afp
1 min
La policia iemenita dissol una manifestació a Taiz

Sanaa p { margin-bottom: 0.21cm; } En les darreres 24 hores, 19 manifestants opositors al règim d'Ali Abdul·lah Sàleh han estat assassinats per les forces de seguretat al Iemen. A la ciutat d'al-Baydha, els franctiradors de l'exèrcit han matat tres opositors en una protesta contra el president, que porta gairebé 33 anys al poder. A Taiz, la policia ha disparat contra els manifestants i ha causat dos morts i desenes de ferits, mentre a les marxes antigovernamentals a les ciutats de Hodeidah i Dham, l'exèrcit ha assassinat dues persones més. Però les càrregues més sagnants han estat a la capital del Iemen, Sanaa, quan la repressió policial per frenar les protestes ha causat 12 víctimes mortals i 230 ferits.

Els Estats Units han condemnat “fermament” la violència del règim contra els opositors iemenites i han fet una crida a una transició “immediata” al país. Washington ha elogiat “els esforços del Consell de Cooperació del Gols per intentar trobar una solució pacífica” i ha urgit a totes les parts a signar l'acord.

stats