Manaslu 2013

Dos alpinistes catalans marxen 5 mesos per filmar la seva aventura a l'Himàlaia

L'ARA col·labora amb aquesta expedició que comença el 15 de gener i acabarà al voltant del 15 de juny al cim del Manaslu, una de les 14 muntanyes de més de 8.000 metres del món

El 15 de gener comença una aventura personal i professional per a dos alpinistes d'Avinyó (Bages). El repte més important de les seves vides, recórrer tota la serralada de l'Himàlaia –d'oest a est– durant cinc mesos fins a coronar el cim del Manaslu, un dels 14 cims de més de 8.000 metres del món (8.136 m), aproximadament el 15 de juny.


Seguiment a la web de l'ARA

L'ARA, que col·labora en l'aventura, seguirà les passes dels alpinistes gairebé cada dia –la web del diari en farà un seguiment–, a través de les cròniques i els vídeos en primera persona que ens enviïn el Raül Corominas Rusky i el Pere Herms, els dos únics membres de l'expedició.


Inexperiència

Cap d'ells ha pujat mai abans una muntanya de més de 7.000 metres –a partir d'on el cos pateix físicament per l'altura–, ni tampoc ha trepitjat mai l'Himàlaia. Aquests dos alpinistes catalans volen transformar aquesta primera experiència en un documental, que s'emetrà per TV3.

Pere Herms, fundador de la productora Abyssinia Films, és un documentalista experimentat que ha volgut casar per primer cop les seves dues passions, els documetals i l'alpinisme: "El documental serà un diari filmat de tot el que visquem, amb veu en off en primera persona. No vol ser un documental alpinístic, sinó un documental poètic i reflexiu sobre emocions i sentiments. És un repte, volem explicar les emocions, que no és fàcil", relata Herms.


Una aventura de dues parts

Pere Herms i Raül Corominas agafaran avui un avió fins a Katmandú –amb una escala de 10 hores a Doha (Qatar)–, on arrencarà l'aventura, que constarà de dues parts diferents. Un cop arribin a la capital del Nepal, s'hi estaran una setmana preparant la lógistica, i després començaran un trekking d'uns 500 quilòmetres: "Passarem uns mesos caminant per l'Himàlaia, sense un rumb preestablert. Volem començar a caminar per l'oest del Nepal i avançarem, seguint el ritme que el cor ens marqui, direcció est", explica Corominas.

Quan acabin, tornaran a Katmandú, on es prepararan per atacar el cim del Manaslu, coneguda com 'la muntaya dels esperits', el seu gran repte, al mes de juny. Ho faran per la ruta dels japonesos, la ruta que van seguir els primers que van fer el cim, uns alpinistes del Japó el 1956. Aquests cinc mesos quedaran resumits en un documental, però durant el camí l'ARA oferirà tastets d'aquesta aventura a la web.