INCENDIS
Especials 03/07/2012

"Hi ha moltes maneres de cremar la terra": dos brigadistes culpen Fabra del desastre

Dos membres dels equips d'extinció dels incendis acusen el president de la Generalitat Valenciana a cara descoberta. Donen el seu nom i retreuen al govern la retallada del pressupost de la campanya forestal

Marta Pinzolas
2 min
Un bomber en una propietat afectada pels incendis del País Valencià / REUTERS

BarcelonaLa gestió política dels incendis que cremen a València des de dijous passat ha motivat una allau de crítiques cap al govern de Fabra. Malgrat que el president de la Generalitat Valenciana hagi atribuït a les causes meteorològiques la difícil extinció dels focs, són nombroses les veus que culpen la falta de prevenció i les retallades de l'executiu de Fabra de l'evolució d'aquests incendis.

Una d'elles és la d'Eduard Benavent, brigadista que treballa en l'extinció dels focs, que ha escrit una carta oferint el seu testimoni i criticant les decisions polítiques preses arran dels incendis. "La Generalitat Valenciana ha retallat de manera significativa el personal i el material per a l'extinció d'incendis i per a altres emergències", considera Benavent, que afegeix que el govern valencià no ha contractat brigades de reforç durant l'estiu, cosa que ha obligat molts brigadistes a treballar vint-i-quatre hores ininterrompudes, posant en perill la seva vida i la dels seus companys.

Discrepant de la versió oficial, que ha defensat en roda de premsa l'actuació duta a terme, Eduard Benavent creu que la disminució de recursos ha sigut determinant per a l'evolució dels focs, que ja han cremat 50.000 hectàrees. "Quan vegeu imatges d'incendis forestals descontrolats, recordeu que hi ha moltes maneres de cremar la terra, i que no sols és responsable qui encén l'incendi", ha destacat el brigadista en la carta.

També han circulat per la xarxa les opinions de Vicent Bella, brigadista d'Alcalà de Xivert, que explica que per tal d’intentar estalviar-se uns diners s'han dut a terme aquestes retallades, però que ara els diners estalviats han hagut d'invertir-se en l'extinció dels incendis, que, a més a més, han tingut com a contrapartida la pèrdua de gran part de la flora i fauna de la zona.

stats