Jocs Olímpics
Especials 31/07/2012

El Dream Team femení no perd un partit als Jocs Olímpics des de fa 20 anys

L'última derrota de l'equip de bàsquet femení dels Estats Units data del 5 d'agost del 1992, quan va perdre a les semifinals dels Jocs Olímpics de Barcelona

àlex Gozalbo
1 min
Geno Auriemma, a Londres

BarcelonaL'equip de bàsquet femení dels Estats Units no perd un partit als Jocs Olímpics des de fa 20 anys. Després dels triomfs contra les seleccions de Croàcia i Angola a Londres, la ratxa del conjunt nord-americà és de 35 victòries consecutives.

L'última derrota dels Estats Units data del 5 d'agost del 1992, quan va perdre a les semifinals dels Jocs Olímpics de Barcelona contra la CEI (73-79), el nom amb el qual va competir l'equip unificat que va reunir les antigues repúbliques de la Unió Soviètica.

"De l'única ratxa guanyadora que estem parlant al vestidor és d'intentar aconseguir les vuit victòries que ens donarien la medalla d'or. Si podem aconseguir-ho, seré realment feliç. La resta no m'importa", explica Geno Auriemma, un atípic entrenador d'origen italià que des del 1985 ocupa la banqueta de l'equip femení de la Universitat de Connecticut.

Seimone Augustus, la jugadora favorita de Ricky Rubio, és una de les estrelles d'un equip en què les 12 integrants participen a la WNBA, competició que actualment està aturada per la disputa dels Jocs Olímpics. "Tenim 10 o 11 jugadores que poden ser titulars i això és un dels avantatges dels Estats Units. Tenim bones jugadores i en tenim més que els rivals, però encara ho podem fer millor", explica Auriemma, que l'any 2006 va publicar un llibre ('In pursuit of Perfection') per resumir la seva filosofia.

stats