Publicitat
Publicitat

Estats Units

Dues piscines amb 2.982 noms: el memorial per a les víctimes de l'11-S

Després de deu anys d’obres, de retallades de pressuposts i de dissenys polèmics, el niu de grues en què s’havia convertit la Zona Zero, comença a prendre forma. L’skyline de Nova York tindrà quatre nous gratacels. L’edifici 1 del World Trade Center (abans, Torre de la Llibertat) serà el més alt dels EUA amb 541 metres (1,776 peus, és a dir, l’any de la Declaració d’Independència dels EUA). Ja s’han construït 64 de les 104 plantes.

En un espai de 6,5 hectàrees també hi haurà el Museu (2012), una estació de tren dissenyada per Santiago Calatrava (2014) i el Memorial de tribut a les víctimes que s'obrirà al públic del dia 12. Són dues immenses piscines situades al lloc exacte on hi havia les Torres Bessones.

Els noms de les gairebé 3.000 víctimes (incloses les dels atemptats del 1993) estan gravades a l’interior. Les envolta un parc que espera rebre 10.000 visitants diaris.

Arribar fins aquí ha costat anys de disputes entre Larry Silverstein, propietari del WTC, les asseguradores i les autoritats.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT