Especials 25/06/2012

ERC recorda al Govern que el Baix Llobregat no és el desert de Nevada

La secretària general dels republicans reclama "transparència" en les condicions fiscals i laborals d'Eurovegas

Acn
1 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha recordat al govern d'Artur Mas que el Baix Llobregat no és el desert de Las Vegas de Nevada on es va construir el complex turístic del magnat Sheldon Adelson. Rovira defensa que dels terrenys que ofereix la Generalitat ja en viuen 1.500 persones a través de la pagesia i l'agricultura, i que, a més, és una zona protegida d'interès mediambiental i turístic.

La secretària dels republicans catalans demana al Govern que especifiqui "què té previst fer" per a les persones i els terrenys agrícoles que ara hi ha ubicats al Baix Llobregat. Demanen també la "màxima transparència" sobre les condicions fiscals i laborals que ofereix el Govern a Adelson. També volen que detalli quin és el "projecte de creixement" que pretén impulsar la Generalitat, basat o "en l'oci o en el coneixement", ha plantejat la secretària general d'ERC.

Rovira ha posat en dubte els llocs de treball que es generaran i l'ocupació hotelera que comportarà un complex com els que impulsa Las Vegas Sands Corporation. També ha qüestionat les condicions laborals que tindran els treballadors del complex i s'hi es flexibilitzarà també la fiscalitat únicament per al complex. Assegura, a més, que "no quadra" ni amb el model turístic que ha defensat Catalunya ni amb el que defensa la Comissió Europea i l'Organització Mundial de Turisme.

stats