Especials 21/10/2011

“ETA presumeix dels seus assassinats i emplaça al govern espanyol a negociar”, a la portada del diari 'El Mundo'

'Abc', 'La Gaceta' i 'La Razón' subratllen que la banda “no es dissol” ni “entrega les armes”. Eufòria a la premsa d'Euskadi. La mort de Gaddafi, encara que parcialment eclipsada per l'anunci d'ETA, és l'altre gran titular de la jornada

Ara
2 min

BarcelonaL'anunci d'ETA de cessar definitivament la seva activitat armada copa les portades de tota la premsa espanyola i catalana, amb titulars que indiquen lectures contraposades del comunicat. El Mundo és un dels més contundents i titula “ETA presumeix dels seus assassinats i emplaça el govern espanyol a negociar”. En la mateixa línia, l'Abc assenyala “ETA ni es dissol ni lliura les armes”, La Gaceta (Intereconomía) subratlla “Mil assassinats després, ETA ni es dissol ni entrega les armes” i La Razón rebla “ETA cessa la seva activitat armada sense lliurar les armes”. Des d'una altra òptica, El País opta per “El final del terror” i Público sentencia “Agur, ETA”, i afegeix a la contraportada el nom de les 829 víctimes mortals d'ETA.

A la premsa catalana, La Vanguardia diu ETA deixa les armes”, El Punt Avui opta per “ETA declara la pau”, l'ARA rebla “Adéu a les armes” i El Periódico es decanta per “ETA claudica”.

A la premsa d'Euskadi, el Gara diu “Un nou temps per a Euskal Herria”, El Correo exclama “Per fi”, El Diario Vasco rebla “Final” i Deia sentencia “Pau”.

L'anunci d'ETA eclipsa parcialment l'altra gran notícia de la jornada, la mort del dictador libi Muammar al-Gaddafi, que és l'altre gran titular a la majoria de portades catalanes i espanyoles. Els rotatius bascos, El Punt Avui, l'ARA, Público i La Razón presenten una portada monogràfica sobre l'anunci d'ETA.

stats