Especials 19/12/2011

L'ONU amenaça d'encausar la junta militar egípcia si no cessa la violència

Els militars eludeixen la seva responsabilitat en els disturbis i acusen tercers d'orquestrar-los

Agències
1 min

CaireL’alta comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillary, ha advertit aquest dilluns als membres de la junta militar egípcia que corren el risc de ser encausats per complicitat en crims greus si no actuen d’immediat contra la “brutal” repressió al Caire.

L’avís arriba el mateix dia que els militars han eludit tota responsabilitat en els disturbis al centre de la capital egípcia, que han causat almenys 12 morts i 815 ferits, i han acusar tercers d’haver-los orquestrat.

Un portaveu de la junta militar, el general Adel Emara, ha denunciat en roda de premsa que, des de la revolució del passat 25 de gener, “forces hostils al poble egipci” intenten crear discòrdia i “esperonar els xocs entre l'exèrcit i el poble, com passa en alguns països propers”, sense precisar qui són aquests tercers als quals ha fet referència.

En contraposició, gairebé quaranta polítics egipcis de diferents tendències, des dels Germans Musulmans a joves revolucionaris, han atribuït a la junta militar tota la responsabilitat pel que ha passat, i han criticat la seva mala administració de l'etapa transitòria a Egipte.

stats