EGIPTE
Especials 29/06/2011

La plaça Tahrir torna a ser un camp de batalla

Més de 1.000 ferits des d'ahir a la nit i els enfrontaments encara continuen. Els xocs van començar en un suburbi de la capital i s'han desplaçat fins a la plaça Tahrir, epicentre de la revolta contra Mubàrak

Reuters
1 min
Els manifestants fugen dels gasos lacrimògens llançats per la policia als voltants de la plaça Tahrir. REUTERS

El CaireLa plaça Tahrir del Caire ha tornat a ser un camp de batalla entre policies i manifestants després que uns enfrontaments a uns suburbis de la ciutat a mitjanit es desplacessin fins al cor de la capital. Hi ha més de mil ferits i els xocs amb la policia, que llancen gasos lacrimògens, continuen.

Centenars de persones es van reunir ahir a la nit als afores de la capital per homenatjar les víctimes de la plaça. Mentre es retien els honors, un altre grup va increpar els assistens perquè comentaven que els noms de les seves víctimes no s'havien inclòs en l'homenatge.

La disputa va anar pujant de to i es va desplaçar fins a la plaça Tahrir. Centenars de persones es van concentrar al centre de la capital egípcia i s'han enfrontat durant el dia d'avui a les forces de l'ordre amb pedrades, com a protesta per l'atac i detenció a nit dels presumptes familiars de víctimes de la revolta que va posar punt i final al règim de tres dècades de Hosni Mubàrak.

Després dels xocs, ara regna una relativa calma als voltants de Tahrir i a prop del Ministeri de l'Interior, que ha desplegat unitats antidisturbis de l'Exèrcit.

Alguns acusen les forces de seguretat de l'exercit d'una violència excessiva contra civils, mentre d'altres carreguen contra els fidels de l'antic règim. La junta militar que dirigeix Egipte des de la caiguda de Mubàrak ha assegurat que hi ha un "pla organitzat" per crear tensió entre els revolucionaris i les institucions de seguretat i desestabilitzar el país.

stats