EGIPTE
Especials 22/11/2011

Una multitud es manifesta a Tahrir en la revolta contra la junta militar

Diferents grups d'activistes han fet una crida a sumar-se a la "marxa del milió". Almenys 38 persones han mort en els últims quatre dies. Es preveu que el general Tantawi s'adreci en breu a la nació, després que el govern interí del país va dimitir ahir en protesta contra la repressió

Agències
1 min
La plaça cairota plena de gom a gom, aquest dimarts en la manifestació del milió. EFE

El CaireDesenes de milers de persones s'han concentrat aquest dimarts a la plaça Tahrir del Caire per protestar contra la junta militar i reclamar el trespàs de poder a una autoritat civil. Ahir el govern interí va dimitir en contra de la repressió dels militars contra els manifestants que aquests darreres quatre dies han tornat a sortit¡r al carrer revivint la revolta que va acabar amb el règim de Hosni Mubàrak.

Diferents grups d'activistes egipcis han convocat per a aquesta tarda a la plaça Tahrir una gran manifestació contra el poder de l'exèrcit després d'un balanç tràgic d'almenys 38 morts arreu del país en les útlimes protestes.

Unes 20.000 persones han desafiat les forces de seguretat egípcies durant tota la matinada de dimarts a Tahrir. "El poble vol enderrocar el mariscal!", cantaven els manifestants, en referència al mariscal Mohamed Hussein Tantawi, el ministre de defensa de Mubàrak durant dues dècades i actualment el líder del consell militar. "Aquesta terra pertany als egipcis. No està en venda i no necessita guardians", deia un cartell. "Tots els egipcis demanen un Egipte governat per civils", afegia un altre.

Els manifestants veuen com les mobilitzacions prenen credibilitat, sobretot després de la dimissió en pes ahir del govern interí. La junta militar perd així legitimitat a menys d'una setmana de les primeres eleccions democràtiques. Diumenge els egipcis estan convocats a les urnes per votar un nou parlament, però diferents organitzacions socials i partits denuncien que la llei electoral està obsoleta, sobretot perquè no ha invalidat la candidatura dels partit de l'antic règim.

stats