EGIPTE
Especials 21/11/2011

El govern provisional d'Egipte dimiteix per la repressió policial en les últimes protestes

La junta militar que governa el país des de la caiguda de Mubàrak convoca totes les formacions polítiques en una reunió d'urgència després d'acceptar la petició del gabinet

Agències
1 min
Afluència massiva dilluns a la nit a la plaça Tahrir. AFP

El CaireLa junta militar que governa a Egipte des de la caiguda de l'exdictador Hosni Mubàrak l'11 de febrer ha acceptat la dimissió del govern de transició. El gabinet va fer la petició diumenge després del desallotjament sagnant de la plaça Tahrir. Des de llavors hi ha hagut almenys 35 víctimes de les forces de seguretat en l'última onada de revoltes en contra del poder de l'exèrcit, segons l'agència Associated Press.

El Consell Suprem de les Forces Armades ha convocat una reunió d'urgència amb totes les formacions polítiques per abordar la crisi del país. Des de dissabte, milers de persones han inundat de nou l'emblemàtica plaça Tahrir del Caire en contra de la junta militar. Les forces de seguretat han respost amb contundència, el que ha fet que desenes de milers de persones s'unissin a les manifestacions.

La nit de dilluns, la plaça Tahrir havia triplicat el nombre de persones que s'hi manifestaven diumenge i per dimarts està prevista una gran protesta contra "els militars repressors". Tot plegat a pocs dies de les eleccions presidencials de diumenge, que han d'obrir les portes a la consolidació de la democràcia al país. Però la junta militar encara no ha detallat encara quan deixarà el poder. De moment es defensa tot al·legant que les forces de seguretat només s'han defensat de manifestants violents i que ells seguiran liderant el país fins que la "transició estigui complerta".

stats