LES REVOLTES AL MÓN
Especials 22/11/2011

Amnistia denuncia que la junta militar ha comès més abusos que el règim de Mubàrak

L'organització publica en un informe que les autoritats de l'exèrcit han esclafat la revolta de principis d'any

Ara
1 min

BarcelonaLa junta militar que governa a Egipte ha seguit amb la tradició repressiva de l'antic règim de Hosni Mubàrak. És el que es desprèn de l'últim informe d'Amnistia Internacional sobre aquest país. L'organització denuncia que, fins i tot en alguns casos, el Consell Suprem de les Forces Armades ha abusat més del seu poder que durant la dictadura.

"En utilitzar tribunals militars per jutjar milers de civils, reprimir les protestes pacífiques i ampliar l'àmbit d'aplicació de la Llei d'Estat d'Excepció de Mubàrak, el Consell Suprem de les Forces Armades ha seguit la tradició de governar repressivament de la qual tant van lluitar per lliurar-se els manifestants del 25 de gener", ha afirmat Philip Luther, director en funcions del Programa Regional per al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica d'Amnistia Internacional. "Els qui han criticat o qüestionat al Consell -manifestants, periodistes, blogaires, treballadors en vaga- han estat reprimits despietadament, tractant de silenciar-ne les veus", ha afegit.

L'organització recorda que a l'agost, el Consell va admetre que uns 12.000 civils havien estat jutjats per tribunals militars a tot el país en judicis summament injustos. Almenys 13 havien estat condemnats a mort. Aquestes persones havien estat acusades de "gamberrisme", "incompliment del toc de queda", "possessió il·legal d'armes", "destrucció de béns" i "insults a l'exèrcit".

stats