EGIPTE
Especials 29/02/2012

Egipte celebrarà presidencials el 23 i 24 de maig

En cas que sigui necessària una segons volta serà el 16 i 17 de juny i els resultats de la primera volta no es difondran fins al 29 de maig

Efe
1 min

El CaireEgipte celebrarà les primeres eleccions presidencials després de la caiguda del règim de Hosni Mubàrak els pròxims 23 i 24 de maig, segons ha anunciat la Comissió Suprema de les Eleccions Presidencials. En cas que sigui necessària, se celebrarà una segona volta el 16 i 17 de juliol, segons el president de l'òrgan, Faruk Sultan. Els resultats, però, trigaran a difondre's. Els de la primera volta no es donaran a conèixer fins al 29 de maig, i els de la segona, fins al 21 de juny.

El Consell Suprem de les Forces Armades –que sosté el poder des de la caiguda del president Hosni Mubàrak l'11 de febrer del 2011– ha anunciat més d'una vegada que transferirà el seu mandat a una autoritat civil el 30 de juny.

La campanya electoral d'aquestes eleccions, que a menys de tres mesos encara no té un clar favorit, durarà tres setmanes i començarà el 30 d'abril. Els egipcis residents a l'estranger tindran tota una setmana, de l'11 al 17 de maig, per poder participar en el sufragi presidencial.

Pendents de la nova Constitució

Les dues cambres del Parlament celebraran el pròxim dissabte una sessió mixta per designar una assemblea constituent, encarregada de redactar la nova Constitució que regirà el país. Els islamistes, que controlen amb àmplia majoria les dues cambres, han manifestat més d'una vegada la seva intenció de reduir els poders presidencials en la nova carta magna i dirigir el país cap a un model mixt amb més importància del Parlament.

stats