Egipte
Especials 15/03/2012

Egipte inculpa 75 persones per la tragèdia al camp de futbol de Port Saïd

El fiscal general acusa amb negligència o assassinat un total de 75 persones, nou de les quals són policies i tres són funcionaris del club de futbol Al-Masri

Agències
1 min
Imatge dels disturbis que es van produir a l'estadi de futbol egipci de Port Saïd. / EFE

El CaireEl fiscal general d'Egipte ha iniciat demandes contra 75 persones, amb càrrecs d'assassinat o negligència, pels disturbis que van seguir un partit de futbol a l'estadi de Port Saïd, al nord del país, i van deixar 74 morts.

Entre els acusats hi ha nou policies i tres funcionaris del club de futbol Al-Masri. Una comissió parlamentària ha investigat la negligència de la policia i l'acusa d'haver subestimat la possibilitat d'enfrontaments dins de l'estadi. Dues més de les persones acusades són adolescents que s'hauran de presentar a un tribunal de menors, ha precisat el fiscal en un comunicat.

Els disturbis van marcar un dels incidents més mortífers de la història del futbol. L'equip local de Port Saïd, l'Al-Masri, va guanyar el partit per 3 a 1, però quan va acabar el matx els seus seguidors van envaïr la gespa, tot atacant els jugadors i seguidors de l'Al-Ahli.

Els rumors que la policia no va intervenir van desencadenar dies d'enfrontaments i contestació contra l'exèrcit –que dirigeix el país després de la caiguda de Hosni Mubàrak el febrer del 2011–. Durant els cinc dies que van seguir la tragèdia, milers de persones van sortir al carrer a protestar contra les forces de l'ordre, i la violència entre policies i manifestants va deixar 16 morts al Caire i a Suez –al nord del país–. La lliga de futbol va ser suspesa després dels disturbis i encara no s'ha reprès.

stats