EGIPTE
Especials 23/11/2011

Hospitalitzat un fotoperiodista català al Caire víctima de la repressió de les forces de seguretat

Guillem Valle, premi World Press Photo 2011, està en observació per dos traumatismes lleus amb afectació al cervell

Ara
1 min

BarcelonaEl fotoperiodista català Guillem Valle va ser víctima ahir de la repressió de les forces de seguretats egípcies. Estava cobrint la manifestació a la plaça Tahrir quan les forces de seguretat de l'Estat egipci el van apallissar a cops de porra i puntades de peu. A més a més, li van robar tot el que portava: les dues càmeres, diners i el telèfon. Més tard li van tornar el passaport i l'agenda.

Després de la pallissa el van ficar a un furgó policial unes hores i finalment el van deixar anar. Aleshores va poder contactar amb l'equip del Wall Street Journal, per qui està treballant en un encàrrec, que el van ajudar a arribar a un hospital. Ha passat tota la nit en observació per dos traumatismes lleus amb afectació al cervell i és possible que n'hi passi una altra.

Premi World Press Photo 2011

Guillem Valle (Barcelona, 1983) té el tercer premi de la secció de retrats del World Press Photo 2011, per una fotografia al Sudan del Sud durant el naixement del nou Estat. Es dedica a fer fotos des dels 14 anys i ha publicat en nombrosos diaris i revistes de prestigi. Fa poc va estar a Líbia i actualment cobreix la nova revolta a Egipte.

(Ha contribuït a la informació el periodista Sergi Cabeza des del Caire)

stats