EGIPTE
Especials 25/11/2011

El nou primer ministre egipci demana temps per formar un nou govern amb més poders

Kamal Ganzouri, home fort de Mubàrak, no descarta conservar ministres de l'anterior gabinet, que va dimitir en bloc dimarts. Els egipcis a la plaça Tahrir es manifesten en contra de qualsevol elecció de la junta militar

Ara
1 min
Kamal Ganzouri en una reunió dijous amb el mariscal Tantawi. EFE

BarcelonaL'exprimer ministre de Hosni Mubàrak, Kamal Ganzouri, ja treballa per formar un nou govern de salvació nacional a Egipte. Designat per la junta militar dijous per liderar la transició egípcia com a nou primer ministre, Ganzouri ha comparegut aquest divendres davant del mitjans per demanar el consens, la confiança i la legitimitat del poble egipci. L'home fort de Mubàrak del 1996 al 1999 demana temps al poble per concretar el nou govern. Per això considera que abans de les eleccions parlamentàries de dilluns no li serà possible designar el nou govern.

Ganzouri, de 78 anys, ha destacat que serà el primer ministre d'Egipte que ha aglutinat més poder de la història, i ha emfatitzat que la junta militar governarà el país des de la rereguarda. Però els manifestants concentrats a la plaça Tahrir, en una nova gran mobilització, rebutgen qualsevol líder designat pel mariscal Mohamed Hussein Tantawi, que aglutina el poder de tot el país des de la caiguda de Mubàrak.

"Sóc aquí per servir la gent –ha destacat Ganzouri–. El bon moment per canviar les coses és ara, i no vull ser un primer ministre que només escolti instruccions. Necessito aglutinar poder perquè si no no es poden fer canvis". El nou primer ministre també ha reconegut que Egipte es troba davant d'un període difícil, però que cal treballar, més que parlar, per fer un canvi real.

stats