SEGONA REVOLUCIÓ AL CAIRE
Especials 24/11/2011

Un ex-primer ministre de Mubàrak serà l'encarregat de formar el nou govern d'Egipte

La junta militar que governa al país des de la caiguda del dictador ha designat Kamal al-Ganzuri, de 78 anys, com a nou primer ministre, segons Al-Jazira

Reuters
1 min
El nou primer ministre en una imatge de la pàgina de Facebook que recull suports a ell

El CaireLa junta militar que governa a Egipte des de la caiguda de l'antic règim ha designat un ex-primer ministre de Hosni Mubàrak perquè sigui l'encarregat de formar un nou govern. Kamal al-Ganzuri, de 78 anys, serà el pròxim primer ministre del país, segons la cadena qatariana Al-Jazira.

D'aquesta manera, la junta militar considera que satisfà les demandes que fan els manifestants a la plaça Tahrir des de dissabte passat, després de disculpar-se aquest dijous per les morts en els enfrontaments amb la policia.

Ganzuri, primer ministre del 1996 al 1999, va introduir tot un reguitzell de mesures econòmiques per liberalitzar el país. Molts egipcis el consideraven un oficial que no estava tenyit per la corrupció, però el fet d'haver servit el règim de Mubàrak pot aixecar més protestes.

La televisió estatal egípcia ja havia informat que Ganzuri s'havia reunit amb la junta militar aquesta tarda. El general de l'exèrcit, Mokhtar al-Mullah, ha dit en una conferència de premsa que els militars esperaven formar un nou govern abans de les eleccions parlamentàries de dilluns.

L'anterior gabinet va dimitir dimarts arran de la repressió de les forces de seguretat durant les protestes, on han mort almenys 38 persones, segons el ministeri de Salut.

stats