Especials 09/07/2011

El govern egipci destitueix els policies acusats de matar manifestants

El primer ministre egipci, Essam Charaf, ha demanat que s'acceleri també el procés per jutjar els membres del règim inculpats

Afp
1 min

Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } El primer ministre egipci, Essam Charaf, ha anunciat aquest dissabte al vespre a la televisió estatal la destitució de tots els policies acusats d'haver matat manifestants durant la revolta del poble egipci que va acabar amb el règim de Hosni Mubarak, a principis d'any.

Aquesta decisió forma part d'una sèrie de mesures destinades a respondre als reclams de la població després de la multitudinària manifestació de divendres, en què els egipcis van tornar a sortir al carrer per protestar contra el govern militar i reclamar l'execució de les mesures que havien promès.

El govern d'Egipte ha volgut fer així un cop d'efecte davant les creixents crítiques contra la seva gestió de la transició, la manca de sancions i la lentitud de la justícia per condemnar els responsables de la repressió durant la Primavera àrab.

Charaf ha declarat que ha demanat al ministeri de l'Interior “cessar de les seves funcions tots els policies i els seus superiors acusats d'haver matat manifestants” durant els 18 dies de revolta, que van deixar un balanç de 850 morts. El mandatari egipci també ha demanat l'”acceleració del procés” de judici dels pròxims al règim inculpats, un altre dels reclams del poble.

stats