eurocopa
Especials 14/06/2012

Irlanda i Espanya, duel desnivellat

La potent selecció espanyola, amb el gruix dels futbolistes del Barça al capdavant, s'enfrontarà a la rocosa però dèbil Irlanda amb la necessitat de guanyar per assegurar el pas a la següent ronda

Jordi Mestre
2 min
Cesc Fàbregas i David Silva, golejador i assistent, també van ser els primers substituïts contra Itàlia

BarcelonaLa vigent campiona d'Europa i del món, la selecció espanyola, s'enfrontarà aquest dijous al combinat de la República d'Irlanda a l'Arena Gdansk (20:45h, Telecinco) en el partit corresponent a la segona jornada del Grup C. En joc, tres punts necessaris per al conjunt espanyol per acostar-se a la següent fase després de l'empat inicial contra Itàlia.

Antecedents

Espanya i Irlanda s'han trobat en reiterades ocasions, tant en Mundials com en Eurocopes. La més recent es va produir el juny del 2002 a Suwon, Corea del Sud, en un partit corresponent als vuitens de final de la Copa Mundial de la FIFA. L'empat a un gol durant el temps reglamentari va conduir als penals, on el combinat espanyol va superar l'irlandès (3-2) i va progressar a la següent ronda. Anteriorment, les dues seleccions ja s'havien enfrontat fins a quatre ocasions en les fases classificatòries dels Mundials de 1994 i 1990, amb dues victòries espanyoles, una d'irlandesa i un empat.

Espanya

Vicente del Bosque va fer una aposta valenta i arriscada en el primer partit contra Itàlia, deixant tots els davanters de l'equip a la banqueta per acumular el màxim d'homes de talent al centre del camp. La decisió no va donar tots els fruits que s'esperaven degut tant a la manca de profunditat de l'equip com a la bona reacció de la selecció italiana, que va saber trobar i aprofitar les debilitats rivals. Davant Irlanda, és probable que el seleccionador torni a col·locar un punta, segurament Fernando Torres (Chelsea), davant del trio format per Silva (Manchester City) i la parella Xavi-Iniesta (FC Barcelona). L'escassa amenaça ofensiva de l'Irlanda de Giovanni Trappattoni fa preveure que Juanfran (Atlètic de Madrid) substitueixi a un Arbeloa (Reial Madrid) que es va mostrar sòlid en defensa però poc participatiu en atac en el primer partit.

Irlanda

L'aproximació d'Éire al partit serà clarament defensiva, com ha avançat el defensa O'Shea (Manchester United): "Passarem la majoria de minuts amb l'esquena contra la paret, i és precisament en aquest context on nosaltres sobresortim. Caldrà mantenir un ordre molt rigorós: ells exploten molt bé els espais, així que no podrem concedir-ne en cap moment", ha explicat. Tot i que l'actitud reactiva no va donar bons resultats contra Croàcia i que perdre contra Espanya podria significar l'adéu definitiu a les opcions de passar a la següent ronda, el més probable és que els irlandesos es mantinguin fidels a l'estil defensiu que els ha dut fins aquí.

Alineacions probables

ESP: Casillas; Alba, Ramos, Piqué, Juanfran; Busquets, Xabi Alonso; Iniesta, Xavi, Silva; Torres.

IRL: Given; O'Shea, St. Ledger, Dunne, Ward; McGeady, Whelan, Andrews, Duff; Doyle, Keane.

stats