CAP A LA FI D'ETA
Especials 10/12/2011

Elorza demana a Rajoy passos per acostar presos d'ETA abans de Nadal

L'exalcalde de Sant Sebastià veu "bastant lògic" abordar al més aviat possible el retorn al País Basc dels presos d'ETA, una mesura absolutament "legal", per avançar en el procés de pau i la recuperació de la concòrdia

Efe
1 min

MadridL'exalcalde de Sant Sebastià Odón Elorza ha confiat avui que "abans de Nadal" el proper president del govern, Mariano Rajoy, comenci "clarament els moviments" per acostar els presos d'ETA, una mesura "bastant lògica d'adoptar i amb cobertura legal absoluta". Després de rebre el Premio Nacional Nicolás Salmerón de Drets Humans 2011, Elorza ha demanat al col·lectiu de presos, que han anunciat avui al diari Gara que cada membre sol·licitarà el seu trasllat a les presons del País Basc i Navarra, que es "vagin atrevint" a reconèixer el dolor causat.

Segons el parer del diputat socialista electe per Guipúscoa, els interns han d'"anar mentalitzant de la necessitat de demanar perdó a les víctimes i al conjunt de la societat basca". No obstant això, Elorza creu que el seu acostament s'ha de produir "independentment" que mostrin el seu penediment, ja que ha considerat que es tracta d'una mesura "bona i convenient perquè el procés de gestió de la pau avanci amb força" i aconseguir "a mitjà i llarg termini una autèntica concòrdia cívica a Euskadi".

Una mesura que, ha afegit, "és bastant lògica d'adoptar i amb cobertura legal absoluta". En aquest sentit, ha instat el líder dels populars a què, un cop prengui possessió com a president del Govern, "faci les consultes, si no les ha fet ja", amb els grups polítics i, especialment amb el lehendakari, Patxi López, perquè "abans de Nadal comencin ja clarament els moviments" per a l'acostament.

stats