Especials 08/05/2012

Tres universitats dels Països Catalans entre les 10 preferides pels estudiants d'Erasmus

La Universitat de València (UVEG), la Politècnica de València (UPV) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) estan incloses entre les deu primeres del rànquing de les universitats europees que van acollir més estudiants Erasmus en el curs 2010-2011. En total, 231.000 joves europeus van estudiar a l'estranger amb la beca Erasmus el curs passat, la majoria, en centres espanyols

Laia Forès
2 min
Ensenyament diu que pocs centres tenen problemes.

Brussel·lesLes universitats públiques catalanes i les valencianes són de les més populars entre els estudiants d'Erasmus. Segons dades que ha fet públiques avui la Comissió Europea, en el curs 2010-2011 tres de les deu universitats que van acollir més estudiants estrangers van ser del País Valencià o de Catalunya. La Universitat de València (UVEG) va ser la segona universitat europea amb més estudiants d'Erasmus, mentre que la Politècnica de València (UPV) ocupa la sisena posició del rànquing de les 100 universitats europees més populars entre els Erasmus. De les catalanes, la més ben situada és la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ocupa el 10è lloc, mentre que la Universitat de Barcelona (UB) ocupa la 13a posició.

Tot i la crisi, cada any augmenten els estudiants Erasmus. En el curs passat, prop de 231.000 estudiants i 42.000 professors i personal universitari van participar en el programa d'intercanvi Erasmus, xifres que suposen un rècord històric i un increment del 8,5% respecte al curs anterior. Des dels inicis, l'any 1987, el programa Erasmus ha beneficiat 2,5 milions d'estudiants i professors. Espanya és l'estat membre que acull més estudiants estrangers i també és el que n'envia més a les altres universitats europees.

"Les xifres parlen per si soles i haurien estat superiors si haguéssim tingut prou recursos per fer front a la demanda", ha assegurat la comissària d'Educació, Androulla Vassiliou. De fet, el curs passat la beca mitjana que van rebre els estudiants d'Erasmus va ser de 250 euros mensuals, una xifra lleugerament inferior a la del curs anterior.

Les universitats espanyoles, les més populars

Tot i que la UAB i la UB són de les que acullen més estudiants d'altres països, el curs passat van perdre posicions respecte a l'any anterior. En el curs 2009-2010 ocupaven el 7è i el 12è lloc del rànquing, respectivament. En canvi, la UPC i la Pompeu Fabra han escalat posicions. Entre les deu universitats més populars, set són de l'estat espanyol. En primera posició hi ha la Universitat de Granada. En el top 100 també apareixen la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al 23è lloc, i la Pompeu Fabra, al 78è.

stats