Líbia
Especials 16/09/2011

Erdogan arriba a Trípoli mentre els rebels troben resistència a Sirte

El primer ministre turc s'entrevista amb els dirigents del govern de transició. Els insurgents esperen poder controlar avui la ciutat natal de Gaddafi

Agències
1 min
Combatents rebels a Beni Ualid. REUTERS

TrípoliEl primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha arribat aquest divendres a Trípoli, la darrera etapa de la seva gira pels països de la Primavera Àrab, que l'ha portat també a Egipte i Tunísia. Erdogan, que està obtenint una gran popularitat a tot el món àrab per les seves denúncies a Israel i la retirada dels ambaixadors, s'entrevistarà amb els líders del Consell Nacional de Transició, després de participar a les pregàries de divendres. El president francès, Nicolas Sarkozy, i el primer ministre britànic, David Cameron, es van avançar ahir al dirigent turc, per convertir-se en els primers mandataris a trepitjar la nova Líbia després de la caiguda de Gaddafi.

En el front militar, els insurgents asseguren que han entrat a la ciutat de Bani Walid, un dels últims focus de resistència gaddafista, a uns 180 quilòmetres al sud-est de Trípoli. La població, d'uns 100.000 habitants, es troba sota setge dels rebels des de fa dues setmanes, quan les forces lleials al règim es van replegar cap a Sirte, després de la caiguda de la capital.

L'ofensiva rebel sobre Sirte, ciutat natal del dictador, va començar dijous i s'enfronta a una forta resistència, que ha causat onze morts i una trentena de ferits entre els rebels. Columnes d'antigaddafistes, procedents de Misurata, la tercera situat del país, han avançat aquest matí malgrat l'acció dels franctiradors. La cadena qatariana Al-Jazira informa de nombroses baixes entre els soldats lleials al règim. Fonts rebels asseguren que esperen controlar la ciutat avui mateix.

stats