Iemen
Especials 24/09/2011

Escalada de violència al Iemen després del retorn del president Ali Abdullah Sàleh

Un centenar d'opositors al règim de Sàleh han mort en mans dels partidaris del president en els darrers cinc dies. En el seu retorn al país, Sàleh ha demanat un alto el foc

Reuters
1 min
Un manifestant demana que Sàleh abandoni el poder / EFE

SanaDos dies després que el president del Iemen, Ali Abdullah Sàleh, tornés al seu país i demanés un alto el foc, les forces governamentals han endurit els atacs contra l'oposició. En els darrers cinc dies hi ha hagut un centenar de morts.

Ahir una quarantena de persones van morir a Sana, a capital del país. 17 de les morts van ser pel foc de franctiradors i els bombardeigs dirigits a la plaça on els manifestants han protestat pacíficament durant mesos per demanar la retirada del poder de Sàleh. Una vintena de persones més van morir en combats entre els homes lleials al president i els que són fidels a la família Ahmar, rival de Sàleh. La resta de morts van ser soldats dissidents que protegien els manifestants.

Els temors d'una possible guerra civil urbana a Sana creixen després d'aquests atacs. Sàleh, que ha estat a l'Aràbia Saudita durant tres mesos per recuperar-se d'un atemptat, va tornar divendres "en defensa de la pau".

stats