Cinema
Especials 25/01/2012

Els 10 grans oblits de Hollywood als Oscars

La revista 'Time' detalla els 10 principals oblits de l'Acadèmia Cinematogràfica nord-americana quant a nominacions

ARa
3 min
Fred Astaire

BarcelonaAquests són els 10 grans professionals que malgrat la seva feina excel·lent es van quedar sense nominació a les estatuetes daurades de l'Acadèmia cinematogràfica nord-americana. Malgrat que el temps els ha donat la raó, en aquells moments es van quedar sense nominació. La revista Time els ret homenatge i recorda els seus treballs:

1 - Millor actor: Fred Astaire, Barret de copa

L'Acadèmia ha pensat tradicionalment que el que no implica una interpretació molt dramàtica no és del tot una pel·lícula. De fet, això va perjudicar molt Fred Astaire, que va cantar cantar i ballar amb més art i sentiment que ningú en la història del cinema. L'Acadèmia el va insultar nominant-lo com a millor actor de repartiment a El colós en flames.

2 - Millor actor: Cary Grant, Lluna nova

El Hollywood de l'edat d'or promovia el glamur durant tot l'any i després, als Oscars, recompensava el contrari. Cary Grant, especialista en papers còmics, mai va ser nominat per un d'aquests. El seu gran paper a Lluna nova va passar inadvertit.

3 - Millor actor: Bill Murray, El dia de la marmota

Va ser un petit escàndol, la pel·lícula no va obtenir cap nominació. Un Oscar hauria d'haver anat a Harold Ramis i Danny Rubin pel guió, i un altre a Bill Murray per l'actuació. El dia de la marmota és una pel·lícula que tots recordem.

4 - Millor Actriu: Barbara Stanwyck, Las tres nits d'Eva

La dama més elegant de les pantalles de Hollywood, Barbara Stanwyck, juga a la comèdia i al patetisme per igual amb molta agilitat en aquest film. Ni en aquest cas ni en cap altre va aconseguir un Oscar competitiu. Tot i enamorar Henry Fonda a Las tres nits d'Eva, ni tan sols la van nominar.

5 - Millor director: John Ford, Centaures del desert

Ara és àmpliament considerat com el film de l'oest més gran de la dècada de 1950, el millor del gènere. La història d'un solitari a la recerca d'una nena raptada pels indis s'ha refet desenes de vegades. Encara que John Ford va ser l'autor més honorat de Hollywood, amb quatre premis Oscar com a millor director, no va aconseguir-ne cap quan va dirigir la seva obra mestra.

6 - Millor director: Martin Scorsese, Taxi Driver

Taxi driver va rebre una nominació com a millor pel·lícula, així com les nominacions de Robert de Niro i Jodie Foster (millor actor i millor actriu de repartiment). Però el director més astut i apassionat dels Estats Units va haver d'esperar fins al 2007, amb Infiltrats, per aconseguir una estatueta al millor director. Tanmateix, el premi també es podria haver entès com un reconeixement a la trajectòria o una disculpa pública de l'Acadèmia per haver estat miops des de fa més de 30 anys.

7 - Millor director: Steven Spielberg, Tauró

Tauró, la primera gran pel·lícula de Steven Speilberg, va ser nominada a millor pel·lícula, però al seu director el van estafar. L'any que concursava E.T., l'Acadèmia va donar l'Oscar a millor pel·lícula i millor director a Richard Attenborough per Gandhi. Spielberg no va tenir estatueta daurada fins que la va aconseguir amb La

8 - Millor pel·lícula: King Kong

El 1934, per primera vegada, l'Acadèmia va permetre 10 nominacions a millor pel·lícula. Malgrat això, King Kong no en va rebre cap, ni tan sols en les categories tècniques o d'enginyeria. Amb el pas dels anys, King Kong ha inspirat a generacions de genis com Steven Spielberg o Peter Jackson (que va fer un afectuós remake de grans dimensions el 2005). Cavalcada, que aquell any es va emportar la millor pel·lícula, va caure en l'oblit.

9 - Millor pel·lícula: Ningú no és perfecte

Votada anys després com la millor comèdia nord-americana de tots els temps en una enquesta de l'Institut de Cinema d'Amèrica, el 1959 Ningú no és perfecte va perdre el premi com a millor pel·lícula, que es van disputar dues epopeies religioses: Ben-Hur i Història d'una monja, dos grans melodrames.

10 - Millor pel·lícula: El cavaller fosc

Per què l'Acadèmia va decidir establir de nou les 10 pel·lícules nominades com a millor de l'any? Segons Time, perquè l'any anterior El cavaller fosc no va ser votada entre les cinc primeres. Amb l'excepció d'un Heath Ledger memorable (millor actor de repartiment), El cavaller fosc va ser ignorada per totes les categories importants, i va guanyar només dos premis relacionats amb el so.

stats