eurocopa
Especials 23/06/2012

Espanya vol reivindicar l'estil davant França

El segon duel de quarts de l'Euro2012 encara francesos i espanyols en un xoc amb molta història. El guanyador s'enfrontarà a Portugal a les semifinals

Jordi Mestre
2 min
Andrés Iniesta, envoltat de sis jugadors de Croàcia

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les seleccions espanyola i francesa s'enfrontaran aquest dissabte (20.45 h, Telecinco) al Donbass Arena de Donetsk. En joc hi ha un lloc a les semifinals del torneig, on el guanyador es trobarà amb Portugal, ja classificada.

Antecedents

Espanya i França s'han enfrontat fins a 30 vegades entre partits amistosos i oficials. Els resultats en competició, no obstant, són favorables als 'bleus', que van sortir victoriosos dels dos últims partits en tornejos internacionals (1-3 a vuitens del Mundial del 2006 i 1-2 a quarts de l'Eurocopa del 2000). Espanya també va perdre contra França (2-0) la final de l'Eurocopa del 1984: de fet, si la selecció espanyola s'imposa en el duel del dissabte, serà el primer cop que venç els francesos en un partit oficial.

Espanya

La selecció que entrena Vicente del Bosque és la que millors números ha acumulat durant la fase de grups (sis gols marcats, només un encaixat). No obstant, el joc de l'equip espanyol s'ha qüestionat durant el torneig tot i els múltiples triomfs acumulats pel combinat estatal. El canvi de plantejament del seleccionador, que va alinear un equip sense davanters contra Itàlia però després va incloure Fernando Torres (Chelsea) a l'onze, s'ha vist com un gest de dubte per part de Del Bosque. Contra França, en qualsevol cas, el tècnic salmantí seguirà apostant pel seu equip de gala, amb Torres de sortida per mantenir ocupats els centrals francesos i donar espai al trio format per Silva (Manchester City), Iniesta i Xavi (Barça).

França

La derrota davant Suècia va aixecar molts dubtes i fins i tot divisions internes dins d'un combinat francès que semblava estar en clara progressió. Contra Espanya, gran favorita del torneig, Laurent Blanc haurà de recuperar la moral del grup i la fe dels seus homes en la seva proposta. Sense el sancionat Mexès (Milan), el tècnic del Llenguadoc comptarà amb l'atrevit però eixelebrat Koscielny (Arsenal) a l'eix de la defensa. Al mig del camp, Diarra (Olympique de Marsella), M'Vila (Rennes) i Cabaye (Newcastle) hauran de fer front a la qualitat dels centrecampistes espanyols, sense oblidar-se de fer arribar pilotes als davanters 'bleus'. Benzema (Reial Madrid) haurà de ser molt més agressiu en les seves desmarcades si França vol evitar el “joc d'handbol” que es va produir davant Suècia.

Alineacions probables

ESP: Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso; Iniesta, Xavi, Silva; Torres.

FRA: Lloris; Debuchy, Rami, Koscielny, Clichy; Diarra, M'Vila, Cabaye; Nasri, Ribéry i Benzema.

stats