LA CRISI LÍBIA
Especials 19/03/2011

Els EUA llancen més d'un centenar de míssils Tomahawk des d'aire i mar contra territori libi

Persisteixen els atacs de la coalició internacional contra els arsenals militars i les bases aèries de Gaddafi. Els EUA i la Gran Bretanya llancen més d'un centenar de míssils contra diferents punts estratègics des d'aire i mar

Agències
1 min
Imatge amb visió nocturna facilitada pels EUA de míssils Tomahawk llançats a Líbia / GETTY

BarcelonaEls atacs de la coalició internacional han persistit durant tota la matinada. Segons fonts de la CNN, tres bombarders nord-americans B-2 haurien llançat 40 bombes en un important arsenal militar de Gaddafi. A Trípoli, també s'han sentit diverses explosions i ràfegues a prop de les residències de Muammar al-Gaddafi.

Vaixells de guerra i submarins dels EUA i Gran Bretanya han llançat més de 110 míssils de creuer Tomahawk contra els sistemes antimíssils libis i han assolit més de 20 objectius, segons ha informat el Pentàgon. El vicealmirall nord-americà Bill Gortney ha dit en roda de premsa que les operacions dels EUA s'han concentrat en aquesta primera fase en la part occidental de Líbia.

Gortney no s'ha pronunciat sobre operacions futures encara que ha insistit que no hi ha desplegades tropes nord-americanes sobre el terreny a Líbia i que cap avió nord-americà sobrevola el país àrab en aquests moments. "El més de 110 míssils de creuer Tomahawk llançats des de vaixells i submarins nord-americans han topat contra més de 20 sistemes de defensa aèria integrats i altres instal·lacions de defensa", ha dit.

"L'alto el foc afecta l'est i l'oest del país", ha destacat Gortney, que ha insistit que l'operació que acaba d'arrencar tindrà "diverses fases" i podria prolongar durant "hores o dies". L'alt responsable militar no ha valorat l'èxit de l'operació i ha dit que serà necessari "un temps" abans de tenir una idea precisa de l'abast dels atacs.

Cada míssil Tomahawk costa més d'un milió de dòlars, segons fonts de la CNN.

stats