ESTATS UNITS
Especials 08/02/2012

Obama s'enfronta a la crisi econòmica

El 6 de novembre els nord-americans decidiran si encara confien en el model d'esperança d'un candidat que el 2009 va guanyar el Nobel de la pau

M. Ferrer
1 min
El president dels EUA haurà de combatre el contagi de la crisi del deute europea. GETTY

BarcelonaDATA: 6 de novembre

La situació econòmica i laboral dels Estats Units marcarà l'agenda de campanya de l'actual president nord-americà, Barack Obama. Els demòcrates s'enfronten a una última legislatura marcada per la crisi del deute. El primer escull d'Obama són les bones relacions amb una Europa també amb una crisi galopant i un alt índex d'atur entre els nord-americans.

S'estima que aquesta campanya serà una de les més cares de la història, i cada candidat estarà a punt per recollir tots els punts possibles. El candidat demòcrata intentarà recopilar una altra vegada l'importantíssim vot llatí, però les promeses frustrades poden jugar en contra seva.

Això sí, Obama pot tenir a favor la figura d'un candidat republicà dèbil i poc carismàtic, davant de totes les seves eines d'oratòria que ja va demostrar el 2008 en una campanya que va il·lusionar i donar esperança a mig món i el va portar a guanyar el premi Nobel de la pau el 2009.

stats