Crisi de l'euro
Especials 17/05/2012

Euclides Tsakalotos: "La nostra agenda per a Grècia és salaris, pensions i feina"

El diputat de Syriza, la coalició d'esquerres favorita a les eleccions del 17 de juny, reclama vincular el retorn del deute a l'evolució econòmica del país. Assegura que la UE no es pot permetre que Atenes surti de l'euro

Cristina Mas
1 min
Euclides Tsakalotos

BarcelonaLes enquestes suggereixen que la coalició d’esquerres Syriza serà la força més votada en les eleccions del 17 de juny, després del fracàs de les converses per formar govern a Grècia. Euclides Tsakalotos, diputat de la coalició i professor d'economia a la Universitat d'Atenes, denuncia que "estem davant d’un cercle viciós, en què les mesures d’austeritat porten a la recessió, l’atur i el creixement negatiu, i aleshores es demana més austeritat".

Tsakalotos assegura que la seva formació ha rebutjat l'oferiment de participar en un govern d'unitat perquè "només pretenien donar una coartada d’esquerra a la continuïtat de les polítiques d’austeritat". I apunta que el seu compromís amb els electors és "una agenda basada en salaris, pensions i feina". Considera errònies les mesures associades als plans de rescat perquè "no s'ha de perjudicar una economia que es pretén que retorni un deute".

El diputat rebutja les amenaces des des Brussel·les de forçar la sortida de Grècia de l'euro si les eleccions aboquen a una majoria antiausteritat: Tsakalotos sentencia que "no hi ha cap futur per una Europa que diu: ‘podeu votar el que vulgueu, però heu de fer el que jo digui’".

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA PREMIUM.

stats