Especials 26/11/2011

Exposicions

Centre Artesania Catalunya. Del 30/11/11 al 15/01/12

Ara
2 min
artesania

BarcelonaL'exposició commemorativa del "25è aniversari del centre d'Artesania Catalunya" mostrarà la seva història, eixos conceptuals i principals accions realitzades, què ha estat la institució i cap a on va. També es farà un homenatge als Mestres Artesans, el nostre patrimoni més valuós.

Es proposa al visitant fer un recorregut històric de la institució, des de l'inici fins a les seves fites més significatives: la funció i els resultats de la institució, la memòria i l'empremta que ha deixat durant aquests 25 anys de treball, difusió i gestió del patrimoni cultural artesà de Catalunya.

En entrar a les sales del carrer Banys Nous 11, el visitant trobarà un espai inspirat en les masies catalanes, com si transportéssim la seu d'Artesania Catalunya des de Barcelona fins al camp, on les matèries primeres que fan servir els artesans s'hi troben en estat pur.

La història s'explicarà d'una manera gràficament impactant i mitjançant tots els elements que s'integren dins l'espai (portes, cadires, taules i altre mobiliari típic d'una masia catalana que portaran l'empremta de la història de la casa).

A l'interior de l'exposició el visitant trobarà la distribució dels espais de la masia: la sala d'estar, la cuina, el menjador, els dormitoris i el taller de l'artesà. A cadascuna de les cambres s'hi trobaran elements quotidians impregnats d'història, empremta i records.

Mitjançant aquesta proposta escenificada, el visitant podrà introduir-se en el binomi tradició / innovació: les matèries primeres, els oficis, les tècniques, l'evolució del sector artesà català, la seva aposta per la innovació i la contemporaneïtat, sense perdre, per això, ni les arrels ni el valor patrimonial que representa per al país.

Centre d'Artesania Catalunya

Banys Nous, 11 • 08002 Barcelona

Tel. 93 467 46 60

ccam.artesania@gencat.cat • www.ccam.cat

HORARI:

De dilluns a dissabte de 10h a 20h

Diumenge i festius de 10h a 14h

stats