Especials 13/07/2012

La filla de Fabra té un valuós patrimoni immobiliari

Té hipoteques per valor d'1,7 milions d'euros i al Congrés s'ocupa de salut i assumptes socials

F.c.
2 min

BarcelonaLa filla de l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, no té un patrimoni gens menyspreable. Andrea Fabra, la diputada que ha fet bullir la xarxa amb el "'que se jodan'" que, des del seu escó al Congrés, va pronunciar quan Mariano Rajoy va anunciar la retallada en la prestació d'atur, té dos pisos, un a Castelló i un Madrid. Segons consta a la seva declaració de béns, la diputada va subscriure dos crèdits hipotecaris, un d'1,2 milions d'euros amb l'entitat valenciana Bancaixa, una de les set entitats que es van fusionar en la nacionalitzada Bankia, i un altre de 541.000 euros amb la catalana La Caixa. La primera hipoteca la va signar el 2007 i venç l'any 2032, i la segona, el 2003, i venç el 2034.

Fabra, que està casada amb l'exconseller de la comunitat de Madrid Juan José Güemes, que va deixar la política activa l'any 2010 per treballar a l'Institut de l'Empresa Familiar, té, a més, quatre plans de pensions i dos vehicles. Abans de ser diputada al Congrés va ser senadora. En les darreres eleccions, les del 20 de novembre de 2011, era la segona de la llista. El seu pare, president del partit a les comarques de Castelló, va intentar que fos la primera de la llista, però finalment va desistir d'intentar-ho per no crear tensions internes al partit.

Andrea Fabra, nascuda l'any 1974, va ser gerent de les relacions institucionals de Telefónica des de l'any 2001 i fins al 2007, quan va anar a parar al Senat per designació territorial. Aquesta és la seva segona legislatura al Congrés, on és la portaveu del grup popular a la comissió de Sanitat i Assumptes Socials.

stats