País Valencià
Especials 08/06/2012

Fabra atia el blaverisme per recuperar vots

El PP valencià crea una secretaria de signes d'identitat monopolitzada per antics membres de la secessionista Unió Valenciana

Salvador Almenar
1 min

ValènciaAlberto Fabra va fer un acte d'autoafirmació quan va dir a Mariano Rajoy que abans de la seva veu escoltaria "la dels valencians". El presumpte gir valencianista del president de la Generalitat durant el congrés en què va resultar reelegit ha quedat en res després que hagi dipositat la responsabilitat de liderar la defensa de la identitat en els exmembres de la blavera Unió Valenciana (UV) que ara militen al PP. Així, tots els membres de la flamant secretaria de signes d'identitat tenen un passat clarament secessionista.

Malgrat que Fabra no era sospitós de ser simpatitzant del blaverisme, les seves decisions dels primers mesos de mandat no indiquen el mateix. Poc en queda d'aquell president que va arribar amb la voluntat ferma de resoldre el conflicte de TV3 al País Valencià i que advocava pel diàleg per consensuar un decret d'educació plurilingüe que garantís l'aprenentatge del valencià. La seva estratègia inclou aglutinar en el PP tot el vot regionalista i contrarestar una hipotètica pèrdua de confiança en els comicis del 2015 que el deixi a l'oposició.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats