Especials 27/11/2012

Fabra demana perdó per les afirmacions d'una diputada del PP, que va dir que les famílies es gasten els ajuts en televisors de plasma

El president de la Generalitat valenciana assegura que "van ser unes declaracions molt desafortunades" i que falten al respecte a moltes "persones que ho estan passant malament"

Efe
2 min

ValènciaEl president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, ha demanat aquest dimarts perdó per unes afirmacions que va fer la diputada autonòmica del PP María Pilar Sol. Sol, diputada per a Alacant, va assenyalar, aquest dilluns, en la comissió de Política Social de les Corts Valencianes que s'havien detectat casos de famílies en situació de necessitat que, amb els fons de la renda garantida, "potser després es compraven un televisor de plasma, o feien servir els diners per a altres coses no tan apropiades, i que ara no és el moment ni el lloc de comentar-ho".

En declaracions durant una visita a l'empresa Icemi, el president ha considerat que "van ser unes declaracions molt desafortunades", que "falten al respecte de tantes i tantes persones que ho estan passant malament". Per això, segons Fabra, "no hi ha res més a dir que demanar perdó i evitar que aquestes circumstàncies es tornin a repetir".

La mateixa diputada popular ha mostrat al seu compte de Twitter el "màxim respecte i suport" a la gent que necessita la renda garantida de ciutadania, i ha precisat que l'exemple que va citar és "una irregularitat" que "perjudica els més necessitats".

Els grups de l'oposició a les Corts Valencianes han plantejat la reprovació de la diputada del PP per aquestes declaracions i li han exigit que es disculpi públicament per unes paraules que fomenten el "descrèdit" d'aquesta institució i que ataquen unes persones que necessiten aquesta ajuda per menjar. Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PP, Jorge Bellver, ha dit que les manifestacions de la seva companya de grup van ser "desafortunades", i ha reconegut que en un moment en què la gent "ho està passant malament" els polítics tenen l'obligació de ser "extremadament curosos" amb les paraules, "i en aquest cas no ha estat així".

stats