La transició a Líbia
Especials 13/02/2012

Ferits de la guerra de Líbia es curen a Barcelona

El govern de Trípoli paga el tractament en clíniques privades. Un grup de 50 excombatents i civils es recupera de les lesions per metralla

Cristina Mas
1 min
Alguns dels ferits, a l'hotel de Barcelona on s'allotgen / F. MELCION

BarcelonaEl govern de la Líbia post-gaddafi té recursos, però no disposa d'una xarxa sanitària per fer-se càrrec dels 50.000 homes, dones i nens que van ser ferits durant la guerra. La solució és enviar-los a curar-se a l'estranger. Una cinquantena són a Barcelona per rebre tractament mèdic en clíniques privades: les ferides oculars al centre oftalmològic Barraquer i la resta a l'hospital Quirón. S'està ultimant un altre conveni amb l'Institut Gutmann per a les lesions medul·lars. Tot a compte de l'ambaixada de Líbia a Madrid, que s'ha gastat uns tres milions d'euros per tractar 130 pacients a Barcelona, Toledo i Madrid.

Testimonis de primera mà del conflicte fins ara més sagnant de la Primavera Àrab, els ferits miren el futur amb optimisme. Confien que el seu país sortirà endavant, ajudat pel mannà del petroli. Compten amb el suport d'una associació de libis residents a Bilbao, que des del primer moment es va posar al costat de la revolta. A Barcelona, un grup de voluntaris sirians i marroquins els acompanya a les visites mèdiques i els orienta a la ciutat.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM

stats