ONZE DE SETEMBRE
Especials 29/08/2012

Mascarell aposta per reforçar les "coincidències" entre el pacte fiscal i la independència

"La coincidència de fons és que cal establir una relació diferent amb l'Estat perquè sinó, Catalunya no podrà desplegar les polítiques de benestar a Catalunya", ha assegurat el conseller de Cultura

Efe
1 min
El conseller de cultura, Ferran Mascarell

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha advocat avui per reforçar les coincidències que, segons la seva opinió, existeixen en la reivindicació del pacte fiscal i la independència amb vista a la Diada de Catalunya.

"Ens convé reforçar les coincidències en la reivindicació del pacte fiscal, l'estat propi i la independència, perquè hi ha més coincidències que desavinences", ha declarat Mascarell després de la roda de premsa de la Fira de Teatre de Tàrrega (Urgell). "La coincidència de fons és que cal establir una relació diferent amb l'Estat perquè sinó, Catalunya no podrà desplegar les polítiques de benestar a Catalunya", ha afegit.

Mascarell ha reiterat que té la intenció d'assistir a la manifestació de l'11 de setembre després que ahir el Govern confirmés que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat llibertat als membres de l'executiu per assistir a aquesta concentració.

"Tinc previst anar-hi, seré allà, encantat, amb molt de gust", ha subratllat el conseller.

El titular de Cultura també ha informat que ja ha rebut una resposta del Ministeri d'Hisenda a la carta que ell va enviar alertant de la greu dificultat que implica la pujada de l'IVA per al sector de la cultura.

Segons el conseller, en la missiva, el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre Navarrete, l'informa que està "molt agraït" per l'interès mostrat, una resposta que no ha convençut Mascarell: "Estaria més agraït si sabéssim què ens estem jugant"

stats