Estats Units
Especials 07/11/2012

Florida podria registrar un rècord en nombre de votants

Les causes podrien ser la participació registrada a través del vot anticipat i la enorme afluència d'aquest dimarts als centres electorals

Ara
1 min
Una dona vota en un col·legi de Sopchoppy, Florida. GETTY IMAGES

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Florida podria registrar en aquestes eleccions un rècord en número de votants, degut a la participació registrada a través del vot anticipat i la enorme afluència d'aquest dimarts als centres electorals.

“Probablement veurem un rècord de participació” ha anunciat aquest dimarts el secretari de l'estat de Florida, Ken Detzner, en una conferència de premsa, en la qual ha detallat que la jornada està transcorrent amb relativa normalitat, prop dels 6.000 centres electorals repartits per tot el país.

Fins ara s'han comptabilitzat 4,5 milions de vots a través del vot anticipat que es va permetre a Florida durant vuit dies, així com l'anomenat vot absent, pensat per aquells que no poden o no volen assistir en persona als col·legis.

Aquesta xifra és similar a la registrada durant les eleccions generals del 2008, quan es van comptabilitzar 8,4 milions de vots. Detzner ha assenyalat que en aquests comicis podrien arribar a votar prop dels 9 dels 11,7 milions de ciutadans d'aquest estat que estan registrats per fer-ho.

A les dades de vot anticipat se suma la gran afluència que es registrava aquest dimarts als centres electorals de Florida, un estat destinat a ser clau en aquestes eleccions, ja que és l'estat “indecís” més gran i on Obama i Romney apareixen molt ajustats a les enquestes.

Només en aquest estat hi ha en joc 29 dels 270 vots electorals que es necessiten per accedir a la Casa Blanca.

Detzner ha acordat que tot i que els col·legis electorals tanquin a les 19.00 hora local, tots aquells votants que estiguin dins el centre electoral a aquesta hora tindran també dret a votar, encara que sigui una mica més tard.

stats