Especials 11/09/2013

Forcadell: "Demanem a les nostres institucions que convoquin la consulta sense dilacions"

La presidenta de l'ANC diu que, si no és possible, cal exercir "els passos necessaris perquè Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa, però ara, no el 2016"

Ara
1 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, durant el seu discurs. / TV3

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha reclamat que la consulta es convoqui per a l'any 2014 durant la seva intervenció en l'acte central de la Via Catalana, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. "Demanem a les nostres institucions que convoquin la consulta sense dilacions ni pèrdues de temps", ha dit Forcadell.

La presidenta de l'ANC, que ha hagut d'interrompre el seu discurs només començar per l'emoció, ha argumentat que "és hora que demostrin la seva determinació i el seu compromís amb el futur d'aquest poble convocant la consulta per a l'any 2014". I si això no és possible, ha afegit, "que exerceixin tots els passos necessaris perquè Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa, però ara, no el 2016".

Abans de la intervenció de Forcadell des de la plaça de Catalunya, els parlaments havien començat a l'extrem nord de la cadena, des d'on ha parlat el filòsof Xavier Rubert de Ventós, i havien continuat a l'altre extrem, a Amposta, des d'on ho ha fet l'actriu Marina Comas.

stats