Futbol Femení
Especials 03/08/2012

França-Japó i Estats Units-Canadá, les semifinals del futbol femení

Després de resoldre amb solvència els seus partits de quarts de final, aquest dilluns totes quatre seleccions buscaran una plaça a la final. El primer duel serà a les 18h i el segon, a les 20.45h

Abby Wambach celebra amb Megan Rapinoe i Alex Morgan el seu gol contra Suècia

BarcelonaLa competició de futbol femení de Londres enfila ja la recta final i aquest dilluns es disputaran les semifinals: França-Japó (18h) i Estats Units-Canadà (20.45h).

França ha hagut de remuntar davant Suècia (1-2) en quarts de final per continuar lluitant per les medalles. Un gol de Fischer al primer quart d'hora de joc ha avançat les noies de Dennerby, però, en dues accions d'estratègia, Georges i Renard han capgirat el marcador per donar el triomf a l'equip de Bruno Bini. La selecció francesa va començar el torneig amb una contundent derrota 4-2 contra els Estats Units, però s'ha refet i és una de les favorites a l'or.

Però pel camí haurà d'eliminar la selecció del Japó, actual campiona del món, i que s'ha desfet del Brasil (0-2) en quarts de final. Sempre sòlida i sense descomposar-se, les 'nadeshiko' han resistit bé un inici perillós de les brasileres per avançar-se en el marcador, amb un gol d'Ogimi en un contra un amb la portera Andreia. Al tram final, i amb el Brasil abocat a l'atac, Ohno s'ha inventat un xut per l'escaire per donar tranquil·litat.

Amb un partit pràctic i, fins i tot, fàcil, els Estats Units han accedit a les semifinals després de vèncer 0-2 a Nova Zelanda. Wambach ha avançat les nord-americanes al minut 27 i Sidney Leroux, a tres del final, ha sentenciat amb el 0-2. L'equip de Pia Sundhage seguirà defensant títol olímpic a Londres i s'haurà d'enfrontar al Canadà.

La selecció del Canadà ha derrotat la Gran Bretanya (0-2) en l'últim duel de quarts. L'equip de John Herdman ha resolt el partit ben aviat, gràcies a dos gols de Filigno i Sinclair als minuts 12 i 26. Les amfitriones no s'han pogut refer a la represa i s'acomiaden dels seus Jocs.