eurocopa
Especials 19/06/2012

França busca el liderat contra una Suècia ja eliminada

El combinat gal sortirà a jugar a Kíev amb tota la seva artilleria contra una selecció sueca que no s'hi jugarà res

Jordi Mestre
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Suècia i França s'enfronten aquest dimarts (20:45h, Cuatro) a l'Estadi Olímpic de Kíev. Els suecs, ja eliminats, no es juguen res més que l'honor, mentre els francesos necessiten els tres punts per assolir el liderat del Grup D.

Antecedents

Els últims enfrontaments entre suecs i francesos daten de la fase de classificació pel Mundial de 1994. En aquella ocasió, els gals es van imposar a París i van aconseguir un valuós empat a Solna, en sòl suec. Anteriorment, ambdós equips també s'havien creuat a la fase de grups de l'Eurocopa de 1992 (1-1). Els francesos només han caigut una vegada davant els suecs: l'any 1969, l'equip nòrdic va derrotar els gals a Estocolm (2-0) a la fase de classificació pel Mundial de Mèxic'70.

Suècia

L'eliminació prematura de l'Eurocopa ha aixecat molta polseguera a Suècia. L'actuació del combinat que dirigeix Erik Hamren al primer partit contra Ucraïna i les posteriors declaracions del seleccionador van deixar entreveure les divisions internes que afecten el vestidor suec, confirmades poc després per la discussió entre Ibrahimovic (Milan) i el segon entrenador, Marcus Allback. Els escandinaus afronten l'últim partit del grup, no obstant, amb una certa relaxació: s'ha especulat fins i tot amb la possibilitat de veure jugadors que són suplents habituals a l'onze inicial suec.

França

Sota la guia de Laurent Blanc, el bloc francès s'ha anat consolidant a mesura que avançava el campionat. Els gals van respondre als dubtes de la fase de classificació i a la decepció parcial del primer partit contra Anglaterra amb una clara victòria contra Ucraïna. Davant una Suècia que no s'hi juga res, el seleccionador francès apostarà pel seu onze de gala per resoldre el tràmit per la via ràpida i assegurar-se la primera plaça del grup.

Alineacions probables

SUE: Wiland; Martin Olsson, Mellberg, Jonas Olsson, Granqvist; Svensson, Källström; Toivonen, Ibrahimovic, Wilhemsson; i Hysén/Rosenberg.

FRA: Lloris; Debuchy, Rami, Mexès, Clichy; A. Diarra, Cabaye, Nasri; Ménez, Ribéry i Benzema.

stats