El papa Francesc: "Com m'agradaria una Església pobra i per als pobres"

Bergoglio assegura que ha triat el seu nom de pontificat per aquesta voluntat d'estar al costat dels més necessitats

El papa Francesc ha començat aquest dissabte al matí a explicar com li agradaria que fos l'Església. Ha assegurat que la voldria "p obra i per als pobres ". Ho ha fet en explicar perquè va triar el nom de Sant Francesc d'Assís , a l'audiència a la premsa internacional que ha seguit el conclave .

"Com m'agradaria una Església pobra i per als pobres", ha exclamat el Papa arrencant un fort aplaudiment dels presents a l'audiència que s'ha celebrat a l'aula Pau VI del Vaticà. El pontífex ha agraït als mitjans de comunicació tot el seu treball durant aquests dies i després ha explicat perquè va triar el nom de Francesc, en referència al sant d'Assís.

"Durant la meva elecció tenia al meu costat l'arquebisbe emèrit de Sau Paulo, el cardenal Claudio Hummes, un gran amic, que quan l'assumpte es començava a posar perillós, em confortava", ha explicat. Després, ha afegit, "quan els vots van arribar als dos terços i els cardenals van aplaudir, ell em abraçada i em va besar i em va dir: 'no t'oblidis dels pobres'".

El papa argentí ha explicat que aquesta paraula ( pobres) li va entrar a la ment i llavors va pensar en Sant Francesc d'Assís i després també en les guerres i no va tenir cap dubte que triaria el nom d'aquest sant de la pobresa, de la pau i de la defensa de la Creació.

El pontífex també ha relatat rient algunes anècdotes del conclave. Ha explicat, per exemple, que alguns dels cardenals li van demanar que es digués Adrià, en honor d'Adrià VI, conegut com 'el reformista', o fins i tot li van proposar el nom de Climent XV per "venjar-se" de Climent XIV,  que va suprimir l'orde dels jesuïtes.

Abans d'explicar l'elecció del seu nom, Francesc ha agraït a tota la premsa el seu treball i ha afirmat la dificultat d'informar sobre els esdeveniments de l'Església ja "que no són una categoria mundana i per això no són fàcils de comunicar a un públic vast i heterogeni ".

"L'Església no té una naturalesa política sinó espiritual" és el poble de Déu i  "camina cap a la trobada amb Jesucrist i només en aquesta perspectiva es pot saber el que fa l'Església catòlica", ha afegit.

Francesc ha afegit que la comunicació ha d'estar basada en la recerca de "la veritat, la bondat i la bellesa" igual que fa l'Església. Després de saludar una delegació de periodistes, ha impartit la benedicció als presents i ho ha fet en espanyol.

"Molts de vostès no pertanyen a l'Església catòlica i altres no són creients però respectant la consciència de cada un us dono la meva benedicció sabent que cada un de vosaltres és fill de Déu. Què Déu us beneeixi!", ha dit.