Especials 23/03/2013

El papa Francesc i Benet XVI, junts a Castel Gandolfo

L'actual pontífex i el papa emèrit han protagonitzar una trobada històrica ja que és la primera vegada en la història de l'Església que dos papes es reuneixen

Ara
2 min
Els dos papes, avui a Castel Gandolfo / AFP / OSERVATORE ROMANO

BarcelonaFrancesc i Benet XVI han protagonitzat una trobada històrica i inusual aquest migdia, tot i que encara no s'ha filtrat la imatge de la reunió. Els dos papes s'han trobat la residència apostòlica de Castel Gandolfo on Benet XVI s'allotja allà des que va deixar el càrrec. És la primera vegada a la història que dos pontífex es reuneixen i s'especula sobre la possibilitat que la reunió hagi estat un traspàs de poders i en ella s'hagi tractat l'espinós tema Vatileaks, la filtració de documents secrets del Vaticà que va esquitxar el pontificat de Benet XVI.

Francesc ha anat fins a Castel Gandolfo -a 30 quilòmetres de Roma- en helicòpter i poc després de les 12 h ha estat rebut pel papa emèrit, pel bisbe d'Albano, la diòcesi a la qual pertany Castel Gandolfo, Marcello Semeraro, i pel director de les Viles Pontifícies (nom del complex pontifici), Savero Petrillo. Des del heliport, construït al final dels jardins de Castel Gandolfo, han anat fins al palau pontifici, on han mantingut una trobada privada a la biblioteca.

El pontífex tornarà al Vaticà després del dinar, a una hora que no ha estat precisada.

Aquesta és la primera vegada que s'han vist des que el cardenal argentí Jorge Mario Bergoglio, de 76 anys, va ser elegit papa el 13 de març, tot i que ja han parlat per telèfon en diverses ocasions en aquests dies. Francesc el va trucar per telèfon just després de ser elegit pels cardenals en el conclave i també el dia 19 de març, festivitat de Sant Josep.

Benet XVI, de gairebé 86 anys, es troba a Castel Gandolfo, tot esperant que s'acabin les obres de reestructuració del monestir a l'interior dels Jardins vaticans on viurà després de la seva renúncia el passat 28 de febrer.

stats