Atletisme
Especials 05/08/2012

Fraser-Pryce és la dona més ràpida del món

La jamaicana ha guanyat la medalla d'or als 100m llisos femenins, amb un temps de 10.75. Segona, a tres centèsimes, ha entrat la nord-americana Jeter i tercera, ha sigut la també jamaicana Campbell-Brown

N.a.
1 min
Shelly-Ann Fraser-Pryce, campiona olímpica de 100m femenins

BarcelonaA l'ombra dels Bolt, Blake i companyia, la velocitat jamaicana també ha demostrat la seva fortalesa en la prova dels 100m llisos femenins. Aquest dissabte a l'estadi olímpic d'Stratford, Shelly-Ann Fraser-Pryce s'ha convertit en la dona més ràpida del planeta, en guanyar l'or amb un temps de 10.75. S'ha quedat lluny del rècord del món, que encara posseeix la nord-americana Florence Griffith Joyner des del 1988, amb 10.49. Seu és, també, el rècord olímpic, establert en 10.62 des dels Jocs de Seül 88.

En segona posició ha entrat la nord-americana Carmelita Jeter, que ha corregut en 10.78, la seva millor marca de la temporada, amb un vent favorable de +1,5 m/s. També ha millorat la seva marca personal de l'any la tercera classificada, la també jamaicana Veronica Campbell-Brown. Tot i millor els seus registres individuals, les altres nord-americanes que amenaçaven el domini jamaicà a la velocitat, Tianna Madison (10.85) i Allyson Felix (10.89), només han pogut ser quarta i cinquena.

stats