REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Especials 07/03/2011

Les forces de Gaddafi llancen un atac aeri contra els rebels a l'est de Líbia

Avions militars han atacat els afores de la localitat de Ras Lanuf. Les bombes han impactat en una zona desértica. L'exèrcit atura l'avanç dels rebels cap a Sirte

Agències
1 min

Ras Lanuf (Libia)Les forces de Gaddafi es mantenen implacables i estan aconseguint, de moment, aturar l'ofensiva dels rebels. Avions militars lleials al règim han atacat avui posicions als afores de la localitat de Ras Lanuf, a l'est de Líbia. Les dues bombes han impactat en una zona desèrtica i no han fet víctimes.

Tot i aquests atacs, els milicians rebels mantenen el control del port i de la terminal petroliera d'aquesta ciutat situada a 200 quilòmetres a l'est de Sirte, el proper objectiu militar. També es mantenen els enfrontaments a Ben Yauad, a mig camí entre les dues localitats.

Els ferits en els combats de les últimes hores han estat evacuats a Brega, a uns 160 quilòmetres de distància.

La dura ofensiva de les últimes hores de l'exèrcit de Gaddafi ha aconseguir aturar l'avanç dels rebels cap a Sirte. La contraofensiva de diumenge va acabar amb una emboscada dels rebels a Ben Yauad i va aconseguir aturar l'avenç revolucionari per la costa.

A hores d'ara es fa difícil saber exactament el mapa del conflicte amb els enclavaments controlats per uns i altres perquè totes dues parts utilitzen els mitjans d'informació per fer propaganda.

stats