RISC NUCLEAR

Troben una fuita d'aigua radioactiva a Fukushima

Els responsables de l'empresa elèctrica Tepco admeten que una esquerda en un pou del reactor número 2 podria ser la font de la contaminació detectada al mar

El responsables de la planta nuclear de Fukushima, l'empresa elèctrica Tepco, ha anunciat aquest dissabte que ha trobat una fuita d'aigua reactiva que ha arribat fins al mar a causa d'una fissura en un pou del reactor número 2 de la central.

Tokyo Electric Power Co (Tepco) ha admès que és possible que l'esquerda sigui la font de la contaminació per radiació detectada els darrers dies al mar, davant la costa nord-est del Japó.

La radiació al pou arriba als 1.000 milisieverts per hora. Les mateixes fonts asseguren, però, que no és clar que l'aigua contaminada sigui procedent d'aquest pou i quina quantitat n'hauria sortit.

Hidehiko Nishiyama, director general adjunt del Consell de Seguretat Nuclear i l'Agència de Seguretat Industrial, ha indicat en una roda de premsa que TEPCO planeja abocar ciment al pou per segellar la fissura.

"Quan hem detectat l'augment dels nivells de radiació a l'aigua de mar a prop de la planta, hem intentat confirmar si procedia del pou. Estem analitzant mostres de l'aigua del pou i del mar, i no podem dir res amb certesa fins que no n'haguem estudiat els resultats ", ha dit.

Més continguts de

El + vist

El + comentat