Especials 19/06/2012

El G-20 pressiona Europa i formació de govern a Grècia: el dia que ens espera

La reunió dels líders mundials a Los Cabos i la molt probable formació d'un executiu a Grècia centraran l'actualitat informativa

Ara
2 min
Andonis Samaràs i Evànguelos Venizelos, reunits per negociar un govern de coalició després de les eleccions de Grècia / AFP

BarcelonaEl dia que ens espera en 6 previsions informatives. Aquest dimarts serà notícia:

1. El G-20 pressiona pel creixement. S'espera dels líders del G-20 que adoptin a Los Cabos un pla d'acció per promoure l'ocupació a nivell global i promocioni el comerç, amb l'objectiu de promoure el creixement econòmic i deixar enrere la recessió. A més, els mercats, que aquest dilluns han vist com la prima de risc i l'interès del bo espanyol marcaven un nou rècord, seguiran pendents de la formació d'un govern executiu grec.

2. Formació d'un nou govern a Grècia. Està previst que els conservadors de Nova Democràcia i els socialdemòcrates del Pasok formalitzin aquest dimarts la formació d'un govern d'unitat nacional a Grècia. Els líders de les dues formacions realitzaran els últims contactes per aconseguir que el partit de centre-esquerra Dímar, que va obtenir 17 diputats, s'uneixi a l'executiu per tenir més majoria.

3. El drama dels refugiats, també a casa nostra. La Comisió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) presentarà aquest dimarts a Barcelona l'Informe 2012 sobre 'La situació de les persones refugiades a Espanya", en motiu del Dia Internacional de les persones refugiades, que se celebra el 20 de juny. A l'acte hi intervindrà la directora de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, Estel·la Pareja, i Moamin Ghani, que és refugiat i donarà el seu testimoni.

4. Nova cúpula a TVE. El Congrés votarà els nous consellers de TVE, que hauran de desencallar un ens sumit en la paràlisi des que va dimitir l'anterior president, Alberto Oliart, fa gairebé un any. Previsiblement, els noms no rebran els dos terços de vots necessaris en aquesta primera volta, de manera que caldrà esperar a dijous per al seu nomenament, ja que aleshores només fa falta la majoria simple que té el PP. D'entre aquests consellers, caldrà oficialitzar la pròxima setmana el nom del president, seguint el mateix sistema de dues voltes. El PP ha proposat que sigui Leopoldo González-Echenique.

5. Concerts d'estiu al Poble Espanyol. Aquest dimarts es presentaran els concerts d'estiu al Poble Espanyol. A partir del proper 22 de juny i fins el 4 d'agost, hi actuaran Portishead, Chambao, Bon Iver, Vetusta Morla, Love of Lesbian, The Beach Boys i Rosana. El repertori promet.

6. Rival d'Espanya als quarts. La selecció espanyola coneixerà aquest dimarts el seu rival per al partit de quarts de final de l'Eurocopa. França, que juga contra Suècia, i Anglaterra i Ucraïna, que s'enfronten, tenen possibilitats de classificar-se en segona posició.

stats