Especials 01/09/2011

Gaddafi insta les tribus a resistir contra els rebels

“Deixem que sigui una lluita llarga, i fem que Líbia cremi”, ha dit el dictador a través de la televisió siriana Al-Rai. N'ha avançat alguns fragments la cadena Al-Arabiya, en què acusa els rebels d'utilitzar mercenaris

Redacció
1 min

BarcelonaEl coronel Muammar al-Gaddafi, desaparegut des que els insurgents van entrar a Trípoli fa més d'una setmana, ha instat avui les tribus a resistir contra els rebels, segons ha dit en un discurs de veu que retransmetrà la televisió siriana Al-Rai i dels quals ha avançat alguns fragments la televisió Al-Arabiya. “Deixem que sigui una lluita llarga, i fem que Líbia cremi”, ha dit el dictador a través de la cadena siriana. El coronel també ha acusat el Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia d'utilitzar mercenaris.

La notícia arriba després que avui mateix els rebels han donat una setmana més a les forces gaddafistes perquè es rendeixin. Després que aquest dimarts el CNT ha donat un ultimàtum als lleials del dictador perquè deixin les armes abans de dissabte i abandonin la resistència als últims bastions del règim –Sirte, Beni Ualid i Sabha–, un portaveu dels rebels, Mohammad Zawawi, ha dit avui que les negociacions “avancen”.

Ahir, un dels fills de Gaddafi, Saadi, va trucar els rebels per negociar el final del bany de sang. El mateix dia, però, el fill escollit del dictador, Saïf al-Islam, va instar els gaddafistes en un missatge televisiu a aguantar amb la resistència i continuar amb la guerra de desgast contra les “rates”, en referència als rebels.

stats