Especials 11/09/2011

Un dels fills de Gaddafi, Saadi, entra al Níger

Les autoritats nigerianes han interceptat el comboi en què viatja, juntament amb nou persones més. Saadi serà traslladat a la capital nigeriana aquest dilluns o dimarts

Agències/Redacció
1 min
Saadi Gaddafi, en una imatge d'arxiu, AFP

BarcelonaUn dels fills de Gaddafi, Saadi, ha entrat al Níger aquest diumenge, segons ha confirmat el ministre de Justícia del Níger, Marou Adamou, i es dirigeix cap a la ciutat d'Agades, al nord del país africà.

"Estava en un comboi en què hi havia nou persones. Ha estat interceptat quan es dirigia a Agades”, ha explicat Adamou en roda de premsa, afegint que el fill del dictador libi serà traslladat a la capital Niamey aquest dilluns o dimarts.

Divendres passat les autoritats nigerianes van reiterar el seu compromís amb el Tribunal Penal Internacional (TPI) davant les informacions d'una possible entrada al país del coronel Muammar al-Gaddafi i els seus fills en territori nigerià. Grups de dirigents libis han creuat la frontera cap al Níger durant l'última setmana, entre els quals hi ha els generals Alí Kana –encarregat de les tropes de Gaddafi al sud–, així com Alí Sharif al Rifi –comandant de les Forces Aèries–, acollits per “raons humanitàries” segons les autoritats nigerianes. Els dos es troben a Agades sota la custòdia de les forces de seguretat.

A final d'agost, alguns mitjans afirmaves que Saadi havia trucat al cap del Consell Nacional de Transició (CNT) a Trípoli, Abdelhakim Belhach, per negociar la seva rendició i demanar si la seva seguretat estaria garantida si s'entregava.

La setmana passada un comboi que portava alts funcionaris libis va entrar al Níger, malgrat que en ell no hi havia Gaddafi ni cap dels seus fills, va confirmar el departament d'Estat nord-americà.

stats