Especials 30/08/2011

Els rebels donen un ultimàtum a les forces de Gaddafi perquè es rendeixin

El Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia ha reobert el port de Trípoli i reprendrà el trànsit aeri a la capital “en uns dies”

Redacció
1 min

BarcelonaEls Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia ha donat avui un ultimàtum a les forces gaddafistes perquè es rendeixin i alliberin les ciutats que encara estan sota control del règim, com Sirte o Sabha. “Si aquest dissabte no hi ha avenços en les negociacions pacífiques haurem de decidir aquesta qüestió militarment. No ho volem fer però no podem esperar més”, ha dit avui el president del CNT, Mustafa Abdel Jalil, en una conferència de premsa.

Des de fa dies, els rebels estan avançant cap a Sirte i negocien amb els soldats del règim la seva rendició. Ara, els insurrectes han donat quatre dies als lleials de Gaddafi perquè abandonin definitivament les armes. Un portaveu de l'OTAN, ha afirmat que les negociacions amb els afins al règim avancen, però també ha matisat que l'aliança ha identificat diferents objectius al voltant de Sirte sensible a bombardejar en cas que les negociacions entre ambdós bàndols fracassin.

Paral·lelament, les autoritats rebels han reobert el port de Trípoli i reprendran el trànsit aeri a la capital “en uns dies”, encara que per només necessitats humanitàries, ha anunciat avui el nou ministre de Transports i Comunicació, Anuar Faitourui, que ha afegit que els propers dies arribaran a la capital sis petrolier per abastirs de combustible el país i que poc a poc torna la normalitat a Trípoli.

stats