MÓN
Especials 21/10/2011

Líbia prepara l'enterrament secret de Gaddafi

Augmenten els rumors a Trípoli sobre l'imminent sepultura del cos del dictador, caçat i linxat aquest dijous pels rebels libis a la seva ciutat natal, Sirte

Ara
1 min
El cadàver de Gaddafi en una mesquita a Misurata / AFP

BarcelonaEl govern de transició libi estudia on i com enterrar el cos de Muammar al-Gaddafi, segons informa aquest divendres al matí la cadena britànica BBC, per evitar que la seva tomba es converteixi en un santuari. L'assassinat del dictador libi a mans dels rebels, que el van localitzar quan fugia en un comboi de la ciutat de Sirte, l'últim bastió gaddafista, ha reobert el debat que ja va provocar l'operació militar dels Estats Units per liquidar el líder d'Al-Qaida Ossama bin Laden. Les dues execucions van evitar un judici posterior i, en el cas de Bin Laden, també es va tenir cura de fer desaparèixer el cadàver al fons del mar.

Mentrestant al quarter general de l'OTAN a Brussel·les es reunirà aquest divendres el Consell Atlàntic per decidir el final de la seva missió militar a Líbia. Han estat 7 mesos de guerra durant els quals s'han fet més de 26.000 vols i 10.000 bombardejos. Fonts dels rebels xifren en 40.000 les víctimes mortals d'aquest conflicte.

stats